Skip to main content

Posiadany potencjał organizacyjny, finansowy oraz szeroki zasięg działania, pozwala nam zaproponować rozwiązania efektywne, innowacyjne, odpowiadające najwyższym standardom i trendom.

Nasze usługi cateringowe świadczymy w dwóch sektorach

  • klienci komercyjni, kantyny, domy pomocy, żłobki, przedszkola, szkoły
  • catering dla służby zdrowia – więcej

100 000

posiłków wydawanych każdego dnia

0

kotłów warzelnych

0

zmywarek gastronomicznych

0

pieców specjalistycznych

0

kuchni produkcyjnych w Polsce

Nasze usługi cateringowe kierujemy i realizujemy dla

 

  • Klientów instytucjonalnych: catering dla szpitali, Domów Opieki Społecznej, Zakładów Opiekuńczo-Leczniczcyh, Placówek oświatowych, Przedsiębiorstwa i Instytucje
  • Catering dla konsumentów indywidualnych, korzystających z posiłków przygotowanych w naszych bufetach, kantynach pracowniczych, restauracjach

Dlaczego my?

Innowacyjne receptury - Ambasador kulinarny - Szef kuchni Adrian Feliks. Podjęliśmy współpracę z szefami kuchni i ekspertami w zakresie gastronomii, aby podnieść standard oferowanych posiłków. Zadaniem naszego Ambasadora kulinarnego Adriana Feliksa jest rekomendowanie i wprowadzanie do produkcji żywności, nowych technik kulinarnych, trendów oraz identyfikacja innowacyjnych produktów, których dobór i właściwa kompozycja będą odpowiedzią na konkretne potrzeby naszych Klientów.

Systemy informatyczne - Korzystamy z zaawansowanego programu informatycznego, dzięki któremu możemy w sposób profesjonalny zarządzać procesami: magazynowania, dietetyki, planowania produkcji, konfekcjonowania i dystrybucji. Podejmujemy również współpracę z innymi dostawcami dedykowanych rozwiązań dla cateringu. Z pełną otwartością podchodzimy do nowoczesnych narzędzi informatycznych, dzięki którym nasi Klienci mogą zamawiać posiłki (systemy telewizyjne, infoboksy, tablety).

Rewolucyjna technologia, najnowocześniejszy sprzęt światowych marek - Współpracujemy z największymi firmami z branży gastronomicznej, w zakresie aktualnych rozwiązań w procesach przygotowania i przetwórstwa żywności. Przenosimy na polski rynek najbardziej sprawdzone techniki i technologie w produkcji posiłków takie jak cook&chill, sous vide, fermentacje. W codziennej pracy korzystamy z najnowocześniejszego, energooszczędnego sprzętu cenionych światowych producentów m.in. Rational, Rieber, Burlodge.

Etyka - Jesteśmy stabilnym pracodawcą, który kładzie silny nacisk na legalność zatrudnienia. Nasze zaangażowanie w pracy z ludźmi często wykracza poza zadania zawodowe. W naszych zespołach pracują osoby w różnym wieku, osoby szukające możliwości pracy w niepełnym wymiarze, osoby z różnym stopniem niepełnosprawności oraz cudzoziemcy.

Centrum Jakościowe - W trosce o coraz wyższy poziom naszych usług, utworzyliśmy w Dziale Technologii i Rozwoju „Centrum badawczo-rozwojowe B+R" Jest to miejsce w którym pracujemy nad innowacyjnymi produktami i usługami. Podczas cyklicznych szkoleń nasz personel ma możliwość zapoznać się z najnowszą wiedzą specjalistów z zakresu cateringu dietetycznego, nowoczesnych technik kulinarnych oraz narzędzi zarządzania jakością.

Ekologia - Specjalizujemy się w rozwiązaniach redukujących odpady organiczne w zakładach zbiorowego żywienia. Za pomocą zastosowanych urządzeń jesteśmy w stanie zredukować objętość odpadów o 70%. Używane technologie, które są pionierskie na rynku polskim i najbardziej zaawansowane w Europie, pozwalają na całościowe przetworzenie odpadów za pomocą biofermentacji. Stosujemy również rozwiązania fotowoltaiczne, które bezpośrednio wpływają na ekologię pomagając pozyskać ok. 40% energii.

Nasi liderzy

Beata Matlak

Dyrektor Działu Technologii i Rozwoju

Od ponad 20 lat związana z sektorem usług outsourcingowych. Zarządza zespołem specjalistów zajmujących się realizacją strategii Grupy w zakresie: rozwoju oferowanych produktów, optymalizacji procesów,  doskonalenia i jakości usług oraz zarządzania inwestycjami.
Współpracuje z Pionem Operacyjnym m.in w obszarach związanych z planowaniem produkcji (dietetyka, technologia) oraz zakupem sprzętu i wyposażenia.
Jej pasją są podróże i zarządzanie projektami.

Marcin Żuk

Dyrektor zakładów produkcyjnych

Od 20 lat związany z zarządzaniem obszarami produkcji, utrzymania ruchu, technologii i rozwoju oraz jakości w branży spożywczej, farmaceutycznej i paszowej. Zarządzał zakładami produkcyjnymi i realizował projekty w zakresie optymalizacji produkcji i kosztów operacyjnych w różnych spółkach. Pasjonat ciągłego doskonalenia i zarządzania zmianą. W Grupie Rekeep Polska odpowiedzialny za funkcjonowanie i nadzór nad wszystkimi zakładami produkcyjnymi.

Katarzyna Lubojemska

Dyrektor Oddziału

Menadżer z niemal dwudziestoletnim doświadczeniem w zarządzaniu zespołami we wszystkich dziedzinach Facility Management. Posiada bogate doświadczenie w kierowaniu kontraktami, prowadzeniu negocjacji, rozwijaniu biznesu oraz zarządzaniu zasobami ludzkimi. Jej kluczowe cechy to skoncentrowanie na osiąganiu celów, silne umiejętności komunikacyjne oraz pełna odpowiedzialność za powierzone zadania.
W życiu prywatnym pasjonuje się podróżami. Zazwyczaj wybiera miejsca, które nie są oblegane przez turystów, a które pozwalają poznać i zrozumieć kulturę oraz codzienne życie danej społeczności.

Beata Zych

Dyrektor Oddziału Południe

W cateringu pracuje przeszło 20 lat. Zdobyte wykształcenie z dziedziny żywienia i dietetyki, zarządzania, pedagogiki, controlingu, pozwoliło jej wyszkolić rzeszę dietetyków, wyedukować pacjentów w poradniach dietetycznych i programach międzynarodowych oraz pełnić funkcję wiceprezesa w dużej firmie cateringowej.
W Rekeep Polska zarządza obszarem operacyjnym w sektorze cateringu, prowadzi nadzór nad realizacją kontraktów na usługi żywienia zbiorowego u Klientów m.in w placówkach służby zdrowia, w rejonie południa Polski. Dba o utrzymywanie pozytywnych relacji z Klientami.
W wolnym czasie zajmuje się opieką nad seniorami. Jej pasją są podróże, spotkania z przyjaciółmi, uprawy w ogrodzie oraz kolekcjonerstwo.

Piotr Stefaniszyn

Dyrektor Oddziału Północ

Od 1999 roku związany z branżą cateringu dla klientów z sektora szpitalnego. Dzięki posiadanej wiedzy i doświadczeniu skutecznie udowadnia, że „niemożliwe nie istnieje”, a stosowane innowacyjne rozwiązania podnoszą skuteczność zarządzanego zespołu oraz wymierne korzyści dla współpracujących z Rekeep klientami. Obserwując rozwój usług cateringu w Europie z powodzeniem przenosi rozwiązania podnoszące standard usług cateringu w Polsce. Prywatnie jest kibicem piłkarskim, fanem książek z zakresu psychologii biznesu (i nie tylko) oraz uwielbia spędzać wolny czas w podróży i poznawaniu innych kultur.

Jako firma cateringowa, wysoką jakość naszych usług uzyskujemy dzięki wdrożeniu, opracowaniu i zintegrowaniu kilku systemów zarządzania

  • systemu zarządzania jakością ISO 9001
  • systemu zarządzania środowiskowego ISO 14001
  • systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy PN-N / OHSAS 18001
  • systemu branżowego (ISO 22000, HACCP, GMP, GHP)

Co robimy?

dostosowanie pomieszczeń kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych

dostawę specjalistycznego sprzętu do produkcji i dystrybucji posiłków

opracowanie jadłospisów uwzględniających specjalistyczne wymagania dotyczące żywienia ludzi chorych

zaplanowanie produkcji realizującej przygotowane receptury

dobór właściwych procesów technologicznych

dostawy składników i produktów od wyselekcjonowanych dostawców

zapewnienie przeszkolonego i doświadczonego personelu

utrzymanie właściwego stanu sanitarnego, wdrożenie systemów i standardów bezpieczeństwa żywności

kompetentny nadzór i odpowiedzialność za jakość oferowanych posiłków

dostosowanie pomieszczeń kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych

dostawę specjalistycznego sprzętu do produkcji i dystrybucji posiłków

opracowanie jadłospisów uwzględniających specjalistyczne wymagania dotyczące żywienia ludzi chorych

zaplanowanie produkcji realizującej przygotowane receptury

dobór właściwych procesów technologicznych

dostawy składników i produktów od wyselekcjonowanych dostawców

zapewnienie przeszkolonego i doświadczonego personelu

utrzymanie właściwego stanu sanitarnego, wdrożenie systemów i standardów bezpieczeństwa żywności

kompetentny nadzór i odpowiedzialność za jakość oferowanych posiłków