Skip to main content

Od blisko 10 lat, jako lider w żywieniu zbiorowym w ochronie zdrowia, największą wagę przykładamy do dopasowania naszej oferty do oczekiwań i potrzeb Klientów.

Kompetencje naszej kadry, doświadczenie oraz potencjał finansowy organizacji pozwala na świadczenie usług najwyższej jakości zgodnie z oczekiwaniami naszych klientów. Naszą ambicją jest ciągłe doskonalenie naszej usługi, tak aby posiłki, które dostarczamy pacjentom były elementem procesu leczenia pacjenta.

 

Nowa era żywienia zbiorowego – odkryj innowacyjne rozwiązanie!

 

„Pacjent wybiera” to przesłanie, którym zachęcamy dyrektorów i menadżerów szpitali a także lekarzy i dietetyków do spojrzenia na żywienie zbiorowe z perspektywy nowych możliwości, europejskich trendów w ochronie zdrowia i potrzeb pacjentów.

Hasło to podkreśla istotną rolę pacjenta w procesie żywienia w szpitalu oraz potrzebę skoncentrowania się na jego preferencjach i dobrostanie.

więcej o nowym standardzie usługi na: www.pacjentwybiera.pl

 

 

Dobry Posiłek w Szpitalu – wspieramy szpitale w realizacji programu 

 

Program „Dobry posiłek w szpitalu” stanowi ważny krok w kierunku poprawy żywienia pacjentów. Jesteśmy dumni z naszego udziału w tym projekcie.

W ramach programu codziennie dostarczamy zdrowe i w pełni zbilansowane posiłki dla pacjentów do ponad 100 szpitali. Nasze usługi realizujemy zgodnie z wszystkimi wymaganiami programu “Dobry posiłek w szpitalu”.

więcej o naszej pracy w ramach programu “Dobry posiłek w szpitalu” na: www.dobryposilek.org

 

 

Codziennie przygotowujemy i dostarczamy około 100 000 posiłków dla pacjentów w ponad 250 szpitalach w całej Polsce. Ogromną wagę przykładamy do dopasowania naszej oferty do oczekiwań i potrzeb Klientów.

Już 10 lat

działamy w sektorze cateringu

0

kotłów warzelnych

0

zmywarek gastronomicznych

0

pieców specjalistycznych

0

kuchni produkcyjnych w Polsce

Dzięki doświadczeniu nabytemu w trakcie wieloletniej współpracy z naszymi Klientami, mamy przekonanie, że jakość oferowanych posiłków zależy od odpowiednio dobranego systemu dystrybucji.

W zależności od potrzeb i oczekiwań szpitala na podstawie dokładnej analizy obiektu (rozkładu topograficznego szpitala, układu ciągów komunikacyjnych, oferujemy dwa podstawowe systemy dystrybucji:

System indywidualny (tacowy)

Posiłki przygotowywane w kuchni centralnej są konfekcjonowane zgodnie z indywidualnymi zaleceniami dietetycznymi, bezpośrednio na tace. Szczelne pokrywy tac lub naczyń stołowych umieszczonych na tacach, wykluczają możliwość wylewania się potraw płynnych oraz gwarantują bezpieczeństwo bakteriologiczne posiłków. Tace umieszczane są w wózkach transportowych, które według potrzeb umożliwiają wyrównanie temperatur przygotowanych do serwowania dań.

System zbiorczy, z wykorzystaniem wózków multigenowych

Posiłki przygotowywane w kuchni centralnej są pakowane i transportowane do pacjentów, zbiorczo w pojemnikach gastronomicznych, umieszczonych w specjalnych barierowo zamkniętych wózkach. Wózki multigenowe umożliwiają zachowanie właściwej temperatury posiłków, zarówno dla posiłków wymagających ciepłej jak i zimnej temperatury. Barierowe zamknięcie wózków gwarantuje czystość mikrobiologiczną dań oraz umieszczonej w nich zastawy stołowej.

Dlaczego my?

Profesjonalna kadra – 60 naszych dietetyków codziennie jest w kontakcie z dietetykami szpitalnymi ustalając diety. Zespół Dietetyki Centralnej zarządzany prze Głównego dietetyka tworzy optymalne diety, których celem jest wspieranie procesu leczenia pacjenta przy jednoczesnym wykorzystaniu na bieżąco informacji z rynku nt. dostępnych produktów oraz ich cen. Dział Zakupów codziennie monitoruje ceny produktów, aby dostarczyć do naszych kuchni, najlepszy towar, przy ustalonych z klientem poziomach cen.

Nowoczesne systemy dystrybucji posiłków: w ciągu ostatnich kilku lat odwiedziliśmy kuchnie i szpitale w większości wysokorozwiniętych krajów na całym świecie, aby móc proponować rozwiązania, dzięki którym wraz z podnoszeniem jakości, możemy utrzymać konkurencyjną cenę usług cateringowych, szczególnie w szeroko rozumianej służbie zdrowia. Współpracujemy z technologami i specjalistami, odpowiedzialnymi za wdrożenia w kilku krajach europejskich. Proponujemy rozwiązania, po konsultacjach ze specjalistami, pracującymi dla czołowych producentów sprzętu gastronomicznego na świecie. Możesz nam zaufać, że istnieje sposób rozwiązania konkretnej sytuacji – my go znajdziemy i wdrożymy w sposób profesjonalny i skrojony dla Ciebie.

Systemy informatyczne - Korzystamy z zaawansowanego, dostosowanego specjalnie dla nas programu informatycznego, dzięki któremu możemy w sposób profesjonalny zarządzać procesami: magazynowania, dietetyki, planowania produkcji, konfekcjonowania i dystrybucji. Personel szpitala może składać informacje o stanach osobowych oraz zapotrzebowaniu na diety przez przyjazny i łatwy w obsłudze system on-line.

Etyka - Jesteśmy stabilnym pracodawcą, który kładzie silny nacisk na legalność zatrudnienia. Nasze zaangażowanie w pracy z ludźmi często wykracza poza zadania zawodowe. W naszych zespołach pracują osoby w różnym wieku, osoby szukające możliwości pracy w niepełnym wymiarze, osoby z różnym stopniem niepełnosprawności oraz cudzoziemcy.

Ekologia - Specjalizujemy się w rozwiązaniach redukujących odpady organiczne w zakładach zbiorowego żywienia. Za pomocą zastosowanych urządzeń jesteśmy w stanie zredukować objętość odpadów o 70%. Używane technologie, które są pionierskie na rynku polskim i najbardziej zaawansowane w Europie, pozwalają na całościowe przetworzenie odpadów za pomocą biofermentacji. Stosujemy również rozwiązania fotowoltaiczne, które bezpośrednio wpływają na ekologię pomagając pozyskać ok. 40% energii.