100 000
posiłków wydawanych każdego dnia
Posiadany potencjał organizacyjny, finansowy oraz szeroki zasięg działania, pozwala nam zaproponować rozwiązania efektywne, innowacyjne, odpowiadające najwyższym standardom i trendom.
Nasze usługi świadczymy w dwóch sektorach
100 000
posiłków wydawanych każdego dnia
0
kotłów warzelnych
0
zmywarek gastronomicznych
0
pieców specjalistycznych
0
kuchni produkcyjnych w Polsce
Innowacyjne receptury - Ambasador kulinarny - Szef kuchni Adrian Feliks. Podjęliśmy współpracę z szefami kuchni i ekspertami w zakresie gastronomii, aby podnieść standard oferowanych posiłków. Zadaniem naszego Ambasadora kulinarnego Adriana Feliksa jest rekomendowanie i wprowadzanie do produkcji żywności, nowych technik kulinarnych, trendów oraz identyfikacja innowacyjnych produktów, których dobór i właściwa kompozycja będą odpowiedzią na konkretne potrzeby naszych Klientów.
Systemy informatyczne - Korzystamy z zaawansowanego programu informatycznego, dzięki któremu możemy w sposób profesjonalny zarządzać procesami: magazynowania, dietetyki, planowania produkcji, konfekcjonowania i dystrybucji. Podejmujemy również współpracę z innymi dostawcami dedykowanych rozwiązań dla cateringu. Z pełną otwartością podchodzimy do nowoczesnych narzędzi informatycznych, dzięki którym nasi Klienci mogą zamawiać posiłki (systemy telewizyjne, infoboksy, tablety).
Rewolucyjna technologia, najnowocześniejszy sprzęt światowych marek - Współpracujemy z największymi firmami z branży gastronomicznej, w zakresie aktualnych rozwiązań w procesach przygotowania i przetwórstwa żywności. Przenosimy na polski rynek najbardziej sprawdzone techniki i technologie w produkcji posiłków takie jak cook&chill, sous vide, fermentacje. W codziennej pracy korzystamy z najnowocześniejszego, energooszczędnego sprzętu cenionych światowych producentów m.in. Rational, Rieber, Burlodge.
Etyka - Jesteśmy stabilnym pracodawcą, który kładzie silny nacisk na legalność zatrudnienia. Nasze zaangażowanie w pracy z ludźmi często wykracza poza zadania zawodowe. W naszych zespołach pracują osoby w różnym wieku, osoby szukające możliwości pracy w niepełnym wymiarze, osoby z różnym stopniem niepełnosprawności oraz cudzoziemcy.
Centrum Jakościowe - W trosce o coraz wyższy poziom naszych usług, utworzyliśmy w Dziale Technologii i Rozwoju „Centrum badawczo-rozwojowe B+R" Jest to miejsce w którym pracujemy nad innowacyjnymi produktami i usługami. Podczas cyklicznych szkoleń nasz personel ma możliwość zapoznać się z najnowszą wiedzą specjalistów z zakresu cateringu dietetycznego, nowoczesnych technik kulinarnych oraz narzędzi zarządzania jakością.
Ekologia - Specjalizujemy się w rozwiązaniach redukujących odpady organiczne w zakładach zbiorowego żywienia. Za pomocą zastosowanych urządzeń jesteśmy w stanie zredukować objętość odpadów o 70%. Używane technologie, które są pionierskie na rynku polskim i najbardziej zaawansowane w Europie, pozwalają na całościowe przetworzenie odpadów za pomocą biofermentacji. Stosujemy również rozwiązania fotowoltaiczne, które bezpośrednio wpływają na ekologię pomagając pozyskać ok. 40% energii.
dostosowanie pomieszczeń kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych
dostawę specjalistycznego sprzętu do produkcji i dystrybucji posiłków
opracowanie jadłospisów uwzględniających specjalistyczne wymagania dotyczące żywienia ludzi chorych
zaplanowanie produkcji realizującej przygotowane receptury
dobór właściwych procesów technologicznych
dostawy składników i produktów od wyselekcjonowanych dostawców
zapewnienie przeszkolonego i doświadczonego personelu
utrzymanie właściwego stanu sanitarnego, wdrożenie systemów i standardów bezpieczeństwa żywności
kompetentny nadzór i odpowiedzialność za jakość oferowanych posiłków