Skip to main content

Posiadany potencjał organizacyjny, finansowy oraz szeroki zasięg działania, pozwala nam zaproponować rozwiązania efektywne, innowacyjne, odpowiadające najwyższym standardom i trendom.

Nasze usługi świadczymy w dwóch sektorach

  • klienci komercyjni, kantyny, domy pomocy, żłobki, przedszkola, szkoły
  • służba zdrowia – więcej

100 000

posiłków wydawanych każdego dnia

0

kotłów warzelnych

0

zmywarek gastronomicznych

0

pieców specjalistycznych

0

kuchni produkcyjnych w Polsce

Nasze usługi kierujemy i realizujemy dla

 

  • Klientów instytucjonalnych: Szpitale, Domy Opieki Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze, Placówki oświatowe, Przedsiębiorstwa i Instytucje
  • Konsumentów indywidualnych, korzystających z posiłków przygotowanych w naszych, bufetach, kantynach pracowniczych, restauracjach

Dlaczego my?

Innowacyjne receptury - Ambasador kulinarny - Szef kuchni Adrian Feliks. Podjęliśmy współpracę z szefami kuchni i ekspertami w zakresie gastronomii, aby podnieść standard oferowanych posiłków. Zadaniem naszego Ambasadora kulinarnego Adriana Feliksa jest rekomendowanie i wprowadzanie do produkcji żywności, nowych technik kulinarnych, trendów oraz identyfikacja innowacyjnych produktów, których dobór i właściwa kompozycja będą odpowiedzią na konkretne potrzeby naszych Klientów.

Systemy informatyczne - Korzystamy z zaawansowanego programu informatycznego, dzięki któremu możemy w sposób profesjonalny zarządzać procesami: magazynowania, dietetyki, planowania produkcji, konfekcjonowania i dystrybucji. Podejmujemy również współpracę z innymi dostawcami dedykowanych rozwiązań dla cateringu. Z pełną otwartością podchodzimy do nowoczesnych narzędzi informatycznych, dzięki którym nasi Klienci mogą zamawiać posiłki (systemy telewizyjne, infoboksy, tablety).

Rewolucyjna technologia, najnowocześniejszy sprzęt światowych marek - Współpracujemy z największymi firmami z branży gastronomicznej, w zakresie aktualnych rozwiązań w procesach przygotowania i przetwórstwa żywności. Przenosimy na polski rynek najbardziej sprawdzone techniki i technologie w produkcji posiłków takie jak cook&chill, sous vide, fermentacje. W codziennej pracy korzystamy z najnowocześniejszego, energooszczędnego sprzętu cenionych światowych producentów m.in. Rational, Rieber, Burlodge.

Etyka - Jesteśmy stabilnym pracodawcą, który kładzie silny nacisk na legalność zatrudnienia. Nasze zaangażowanie w pracy z ludźmi często wykracza poza zadania zawodowe. W naszych zespołach pracują osoby w różnym wieku, osoby szukające możliwości pracy w niepełnym wymiarze, osoby z różnym stopniem niepełnosprawności oraz cudzoziemcy.

Centrum Jakościowe - W trosce o coraz wyższy poziom naszych usług, utworzyliśmy w Dziale Technologii i Rozwoju „Centrum badawczo-rozwojowe B+R" Jest to miejsce w którym pracujemy nad innowacyjnymi produktami i usługami. Podczas cyklicznych szkoleń nasz personel ma możliwość zapoznać się z najnowszą wiedzą specjalistów z zakresu cateringu dietetycznego, nowoczesnych technik kulinarnych oraz narzędzi zarządzania jakością.

Ekologia - Specjalizujemy się w rozwiązaniach redukujących odpady organiczne w zakładach zbiorowego żywienia. Za pomocą zastosowanych urządzeń jesteśmy w stanie zredukować objętość odpadów o 70%. Używane technologie, które są pionierskie na rynku polskim i najbardziej zaawansowane w Europie, pozwalają na całościowe przetworzenie odpadów za pomocą biofermentacji. Stosujemy również rozwiązania fotowoltaiczne, które bezpośrednio wpływają na ekologię pomagając pozyskać ok. 40% energii.

Nasi liderzy

Beata Matlak

Dyrektor Działu Technologii i Rozwoju

Od ponad 20 lat związana z sektorem usług outsourcingowych. Zarządza zespołem specjalistów zajmujących się realizacją strategii Grupy w zakresie: rozwoju oferowanych produktów, optymalizacji procesów,  doskonalenia i jakości usług oraz zarządzania inwestycjami.
Współpracuje z Pionem Operacyjnym m.in w obszarach związanych z planowaniem produkcji (dietetyka, technologia) oraz zakupem sprzętu i wyposażenia.
Jej pasją są podróże i zarządzanie projektami.

Rafał Urbanowicz

Dyrektor Oddziału

Posiada ponad 15-letnie doświadczenie w branży outsourcingu usług żywieniowych dla szpitali. Odpowiada za nadzór nad prawidłową realizacją usługi dla klienta. Wykorzystując swoją wiedzę skutecznie obniża koszty realizowanych usług oraz inwestycji zachowując najwyższe standardy. Zarządza grupą 18 menedżerów – kierowników regionalnych i kierowników.

Prywatnie zapalony sportowiec – triathlonista oraz fan dobrej książki.

Beata Zych

Dyrektor Działu Zakupów

W cateringu pracuje przeszło 20 lat. Zdobyte wykształcenie z dziedziny żywienia i dietetyki, zarządzania, pedagogiki, controlingu, pozwoliło jej wyszkolić rzeszę dietetyków, wyedukować pacjentów w poradniach dietetycznych i programach międzynarodowych oraz pełnić funkcję wiceprezesa w dużej firmie cateringowej.
W Rekeep Polska zajmuje się zakupami w obszarze cateringu, budową relacji z kontrahentami, negocjacjami umów, doborem asortymentu,
W wolnym czasie zajmuje się opieką nad osobami starszymi. Jej pasją są podróże, spotkania z przyjaciółmi, uprawy w ogrodzie oraz kolekcjonerstwo.

Joanna Otreszko-Arska

Dyrektor Oddziału

Z zainteresowania, wykształcenia i ciągłej pracy od studiów związana z żywnością. Zarządzała restauracjami oraz współorganizowała powstanie zagranicznych firm cateringowych w Polsce. Specjalistka z zakresu zarządzania operacyjnego w firmach dostarczających usługi żywienia zbiorowego dla pacjentów w szpitalach jak i kantyn.
Poza pracą interesuje się górami od narciarstwa po chodzenie po górach oraz starożytną historią.

Wysoką jakość naszych usług uzyskujemy dzięki wdrożeniu, opracowaniu i zintegrowaniu kilku systemów zarządzania

  • systemu zarządzania jakością ISO 9001
  • systemu zarządzania środowiskowego ISO 14001
  • systemu zarządzania bezpieczeństwem i higieną pracy PN-N / OHSAS 18001
  • systemu branżowego (ISO 22000, HACCP, GMP, GHP)

Co robimy?

dostosowanie pomieszczeń kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych

dostawę specjalistycznego sprzętu do produkcji i dystrybucji posiłków

opracowanie jadłospisów uwzględniających specjalistyczne wymagania dotyczące żywienia ludzi chorych

zaplanowanie produkcji realizującej przygotowane receptury

dobór właściwych procesów technologicznych

dostawy składników i produktów od wyselekcjonowanych dostawców

zapewnienie przeszkolonego i doświadczonego personelu

utrzymanie właściwego stanu sanitarnego, wdrożenie systemów i standardów bezpieczeństwa żywności

kompetentny nadzór i odpowiedzialność za jakość oferowanych posiłków

dostosowanie pomieszczeń kuchni do obowiązujących przepisów sanitarno-higienicznych

dostawę specjalistycznego sprzętu do produkcji i dystrybucji posiłków

opracowanie jadłospisów uwzględniających specjalistyczne wymagania dotyczące żywienia ludzi chorych

zaplanowanie produkcji realizującej przygotowane receptury

dobór właściwych procesów technologicznych

dostawy składników i produktów od wyselekcjonowanych dostawców

zapewnienie przeszkolonego i doświadczonego personelu

utrzymanie właściwego stanu sanitarnego, wdrożenie systemów i standardów bezpieczeństwa żywności

kompetentny nadzór i odpowiedzialność za jakość oferowanych posiłków